Mobiliteit is integratie


Seniorkeurmakelaars ontvangen certificaat ‘Mantelzorgwoningen’

Afgelopen jaar hebben 52 seniorkeurmakelaars een opleiding ‘Mantelzorgwoningen’ gevolgd. Vanmiddag heeft Tweede Kamerlid Otwin van Dijk aan 27 van hen het bijbehorende certificaat overhandigd. In zijn speech gaf Van Dijk aan dat mantelzorgwoningen goed passen bij de wens van vele mensen om in het eigen sociale netwerk te blijven wonen en als één van de alternatieven voor opname in een zorginstelling. “Het is goed dat makelaars in het eigen lokale netwerk senioren kunnen adviseren over diverse woonoplossingen, zoals de mantelzorgwoning”, aldus Van Dijk.

Seniorkeurmakelaars zijn makelaars in onroerend goed, die zich hebben gespecialiseerd in het begeleiden van senioren in het vinden van passende woonoplossingen. Sinds kort begeleiden zij ook de aan- en verkoop van verplaatsbare mantelzorgwoningen van PasAan.

PasAan heeft een kwalitatief hoogwaardige verplaatsbare woning ontwikkeld, waardoor senioren en hun kinderen dicht bij elkaar kunnen wonen. Inmiddels wonen tientallen senioren in dergelijke woningen. Bijvoorbeeld in de tuin bij hun kinderen, in een zelfstandige woning, als ‘buur’. Tijdens de training zijn de seniorkeurmakelaars opgeleid in de bouwkundige, juridische, ergonomische en financiële aspecten van de mantelzorgwoning.

PasAan is blij met de samenwerking met de seniorkeurmakelaars. PasAan directeur Peter Veldhuijzen: “Mantelzorgwoningen zijn ondanks hun verplaatsbaarheid gewone woningen, dus het is goed dat gespecialiseerde makelaars zich nu ook gaan bezighouden met de advisering hierover. Door de verplaatsbaarheid, de vele innovaties in de woning en de bijzondere plek waar de mantelzorgwoningen komen te staan, is het tegelijkertijd een bijzondere oplossing, vandaar dat wij deze training hebben ontwikkeld”.

Bijeenkomst PasAan mantelzorgwoningen 033